Gratis hoortest aanvragen bij dichtsbijzijnde HoorProfs Audicien

Maak een keuze uit onderstaande HoorProfs audiciens.


Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Na ontvangst van het formulier neemt deze HoorProfs audicien contact met je op! Natuurlijk mag je meerdere hoortoestellen uitproberen. Je zit nergens aan vast!

 

De smartphone: mogelijkheden en apps speciaal voor slechthorenden

Smartphones spelen tegenwoordig een grote rol in het dagelijks leven van velen. We kunnen dan ook steeds meer met de smartphone, vooral omdat er dagelijks meer praktische apps worden toegevoegd aan de mogelijkheden. Onder deze apps zijn ook speciale opties voor doven en slechthorenden te vinden.

Een hoortoestel en een smartphone afstemmen

Heeft u al een smartphone en wilt u een hoortoestel aanschaffen? Besteed dan aandacht aan een goede combinatie tussen deze twee. Andersom geldt dit ook zo. Wanneer u al een hoortoestel heeft en u heeft een nieuwe smartphone nodig, dan is het belangrijk om te kijken naar welke smartphone goed past bij het hoortoestel. Er is namelijk smartphone software die hoortoestellen ondersteunt. Hier kunt u goed gebruik van maken.

Praktische toevoegingen voor doven en slechthorenden

Smartphones krijgen steeds meer handige toevoegingen voor mensen die doof of slechthorend zijn. Eén van de eerste toevoegingen was de trilfunctie. Een andere praktische instelling is wel die van het geluid. Steeds meer smartphones hebben de optie om monogeluid te gebruiken. Daarnaast worden ook meer toestellen uitgerust met een ledlampje als indicator dat er een melding is ontvangen.

Fabrikanten werken samen

De ontwikkelaars en producenten van smartphones en die van hoortoestellen werken samen om smartphones steeds verder te verbeteren. Er zijn al enkele smartphones die de mogelijkheid bieden om het hoortoestel te koppelen. Daarnaast is er door Siemens een app voor Android en iPhone ontwikkeld die ervoor zorgt dat geluidsinstellingen kunnen worden gezien in plaats van enkel worden gehoord.

Aan te raden apps

Er zijn veel apps die het leven voor doven en slechthorenden makkelijker maken. Voor de iPhone is er bijvoorbeeld de app Tap Tap. Deze zorgt ervoor dat de telefoon reageert wanneer er een harder geluid in de omgeving is, zoals de deurbel. Voor slechthorenden met een iPhone is er de Jacotu Listenapp die geluiden kan versterken. Met de app Signcall, voor alle besturingssystemen, kunnen doven en slechthorenden elkaar ook gewoon bellen.

Ervaart u gehoorproblemen?

Twijfelt u over de kwaliteit van uw gehoor? Kom dan eens naar een audicien bij u in de buurt voor een gratis hoortest.



Altijd bij Hoorzorg aan huis

Gratis hoortest
StAr-gecertificeerd audiciens
HoorProfs kwaliteitslabel
Met 140 winkels altijd in de buurt
Vrijblijvende advisering
Gratis proefperiode
Prijstransparantie

Heb je een vraag of wens je meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij brengen je direct in contact met de dichtstbijzijnde Hoorzorg aan huis professional!

 

© Copyright Hoorzorg aan huis 2020 - alle rechten voorbehouden.