Gratis hoortest aanvragen bij dichtsbijzijnde HoorProfs Audicien

Maak een keuze uit onderstaande HoorProfs audiciens.


Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Na ontvangst van het formulier neemt deze HoorProfs audicien contact met je op! Natuurlijk mag je meerdere hoortoestellen uitproberen. Je zit nergens aan vast!

 

Hoe goed is ons gemiddelde gehoor in Nederland?

In juni 2017 is Nederland 17.127.214 inwoners rijk. Naar schattig heeft ongeveer 1 op de 10 personen in ons land last van slechthorendheid. Hierbij gaat het om slechthorendheid die wordt veroorzaakt door de leeftijd, ook wel ouderdomsslechthorendheid genoemd, en om slechthorendheid als gevolg van lawaai, ook wel lawaaislechthorendheid genoemd. We hebben dus in ons land te maken met ongeveer 1,7 miljoen mensen die slechthorend zijn. Slechts zo’n 35 procent van deze personen maakt gebruik van een hoortoestel.

Meer mensen krijgen de diagnose slechthorendheid

De laatste jaren is het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose slechthorendheid krijgt per jaar toegenomen. Het gaat hierbij vooral om een toename van slechthorendheid onder de jong volwassenen, dus mensen in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar. De toename van slechthorendheid in deze groep is eenvoudig te verklaren. Jongeren gaan steeds vroeger naar discotheken en dance events waar het geluid veel te hard is. Daarnaast luisteren jongvolwassenen vaak met oordoppen in naar muziek, waarbij het volume te hard staat. Van iedere 100 ondervraagde jongvolwassenen geven 93 personen aan dat er na het uitgaan gehoorproblemen worden ervaren.

Gehoorproblemen door het werk

Jaarlijks worden er ook behoorlijk wat meldingen gedaan van lawaaislechthorendheid die wordt veroorzaakt door het werk. Gemiddeld komen er op jaarbasis zo’n 3.000 meldingen bij. Hierbij gaat het vooral om personen die de leeftijd van 50 jaar zijn gepasseerd, maar er zitten ook zeker jongere personen bij die door hun werk last krijgen van gehoorproblemen.

Laat uw gehoor eens testen

Wilt u weten hoe het met uw gehoor is gesteld? Kom dan eens naar een audicien. In Nederland zijn 140 aangesloten audiciens te vinden. Via de website vindt u gemakkelijk een audicien bij u in de omgeving. Een hoortest is volledig gratis en vrijblijvend, evenals het persoonlijke advies. Altijd bij Hoorzorg aan huis

Gratis hoortest
StAr-gecertificeerd audiciens
HoorProfs kwaliteitslabel
Met 140 winkels altijd in de buurt
Vrijblijvende advisering
Gratis proefperiode
Prijstransparantie

Heb je een vraag of wens je meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij brengen je direct in contact met de dichtstbijzijnde Hoorzorg aan huis professional!

 

© Copyright Hoorzorg aan huis 2020 - alle rechten voorbehouden.