Gratis hoortest aanvragen bij dichtsbijzijnde HoorProfs Audicien

Maak een keuze uit onderstaande HoorProfs audiciens.


Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Na ontvangst van het formulier neemt deze HoorProfs audicien contact met je op! Natuurlijk mag je meerdere hoortoestellen uitproberen. Je zit nergens aan vast!

 

Hoorprotocol

Zorgverzekeraars hebben een protocol ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat de hoortoestelselectie op objectieve en onafhankelijke wijze tot stand komt. Het protocol schrijft voor dat er naast een audiometrische test een aantal aspecten van de gehoorbeperking in kaart moeten worden gebracht. Deze aspecten worden in kaart gebracht met behulp van een vragenlijst.

Wat is de Amsterdamse Vragenlijst?
Eén van de onderdelen van het protocol waarmee audiciens nu moeten werken, is een vragenlijst. Deze vragenlijst, ook wel de Amsterdamse Vragenlijst genoemd, geeft inzicht in de “hoorproblemen”.Vragen die in de Amsterdamse Vragenlijst zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld: Kunt u het geluid van verschillende muziekinstrumenten onderscheiden? Kunt u een tv-presentator alleen aan zijn stem herkennen? Hoort u het wanneer iemand van achteren naar u toe komt lopen?

Wat wordt bedoeld met de vijf categorieën?
Er is een breed scala aan hoortoestellen beschikbaar. Al deze hoortoestellen zijn ingedeeld in vijf functionele categorieën. Aan de hand van uw audiogrammen en de uitkomst van de door u ingevulde vragenlijst, weet de audicien in welke categorie u valt. Samen met de audicien gaat u nu op zoek naar het hoortoestel binnen deze categorie dat het beste bij u past.

Wat moet ik zelf betalen?
Hoortoestellen worden in 2016 door de zorgverzekeraars voor volwassenen voor 75% vergoed. Zelf betaalt u dus 25% van de prijs van het hoortoestel. Voor kinderen geldt deze eigen bijdrage van 25% niet en is de vergoeding 100%.

Dit geldt alleen voor hoortoestellen uit de voor u vastgestelde categorie. Soms is een extra vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering. Dit kunt u terugvinden in uw polis.

Hoe zit het met mijn eigen risico?
Het verplichte eigen risico is in 2016 verhoogd van € 375,- naar € 385,-. Dit eigen risico wordt besteed voor verschillende zorgkosten, waaronder de aanschaf van hoortoestellen. Dit betekent dat het eigen risico dus bovenop de eigen bijdrage van 25% komt. Daarom is het dus goed om uit te rekenen wat voor u het meest aantrekkelijk is. Een hoortoestel met vergoeding van uw zorgverzekeraar of het zelf aanschaffen van een hoortoestel waarbij u vrij bent in uw toestelkeuze en eventueel een beroep kunt op een fiscale regeling.

Moet ik slechthorend zijn aan beide oren voor vergoeding?
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een hoortoestel, moet er een bepaald minimaal gehoorverlies zijn. De drempel voor vergoeding ligt op een gehoorverlies van 35 dB. Voorheen moest uw beste oor hieraan voldoen. Tegenwoordig komt u al voor vergoeding in aanmerking wanneer u aan één oor dit gehoorverlies heeft.

Krijg ik andere hoorhulpmiddelen nog vergoed?
Hoorhulpmiddelen anders dan een hoortoestel, worden volgens de nieuwe regeling voor 100% vergoed en in eigendom of in bruikleen verstrekt.

Wanneer krijg ik van mijn zorgverzekeraar een ander hoortoestel?
Voorheen was het zo dat u als slechthorende na 5, 6 of 7 jaar recht had op het vastgestelde maximale vergoedingsbedrag voor een nieuw hoortoestel. Deze termijnvoorwaarde is in de nieuwe situatie komen te vervallen. U heeft altijd recht op een adequaat hoortoestel, dat passend is bij uw gehoorverlies. Als uw gehoor bijvoorbeeld vermindert of uw functioneringseisen drastisch veranderen, kan het zijn dat het hoortoestel dat u heeft niet meer voldoet en u dus recht heeft op een ander hoortoestel dat is afgestemd op uw veranderde situatie.

Kan ik via het UWV nog een aanvullende vergoeding krijgen?
Het UWV verstrekt geen (aanvullende) vergoedingen meer voor hoortoestellen of andere hoorhulpmiddelen die u nodig heeft om uw werk goed te kunnen uitvoeren. Of u in aanmerking komt voor een aanvullende vergoeding, wordt bepaald door het nieuwe protocol. Als dat inderdaad het geval is, loopt de vergoeding via de zorgverzekeraar. Een apart traject via het UWV is dus niet meer nodig.Altijd bij Hoorzorg aan huis

Gratis hoortest
StAr-gecertificeerd audiciens
HoorProfs kwaliteitslabel
Met 140 winkels altijd in de buurt
Vrijblijvende advisering
Gratis proefperiode
Prijstransparantie

Heb je een vraag of wens je meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij brengen je direct in contact met de dichtstbijzijnde Hoorzorg aan huis professional!

 

© Copyright Hoorzorg aan huis 2021 - alle rechten voorbehouden.